Group 2
  • Voor 14.00 uur besteld, binnen twee werkdagen geleverd!
  • Gratis bezorgd in NL, BE & DE
  • Ruim 10 jaar ervaring

Vragen? Mail ons [email protected]

Over SPEQ Innovations

De beste ideeën ontstaan vaak uit frustraties. Hoe kunnen we het wat makkelijker maken door de frustratie weg te nemen. Indirect is SPEQ Innovations ook ontstaan uit zo’n frustratie.

Rob Muller en Jarno Otter liepen steeds meer tegen de frustratie aan van de verschillende druk in een bal op de training of een wedstrijd. Dan weer een bal te zacht, dan weer een bal te hard. Frustrerend als tijdens een training telkens weer ballen naar de zijkant verdwijnen omdat ze te hard of te zacht zijn.

Met hun technische achtergrond besloten Rob en Jarno hier wat voor te verzinnen. De RobOttpomp ontstond. Een ballenpomp die snel alle ballen op dezelfde en gewenste druk kan brengen met een nauwkeurigheid van 0.01 bar. Het bleek een schot in de roos. De clubs die gebruik maakten van de pomp waren laaiend enthousiast en wilden niet meer zonder. In 2012 werd zelfs de Innovatieprijs van het jaar gewonnen in de gemeente Hardenberg.

Ontstaan SPEQ Innovations

Om het grootser aan te pakken werd de samenwerking met Henk Kieft en Maurin Kieft gezocht. In 2014 is hier het bedrijf SPEQ Innovations ontstaan. SPEQ staat voor Sports, Performances en Quality, en richt zich op innovaties die net het verschil kunnen maken in de sportwereld. We willen het maximale uit de sport halen, want details beslissen de wedstrijd!
In 2015 werd de RobOttpomp door ontwikkeld naar de TarQa 1000 ballenpomp. Ook werd er een tweede versie ontwikkeld, de TarQa 2000.
De TarQa ballenpomp ging als een olievlek door het Nederlandse amateurvoetbal. Maar ook buiten Nederland werd er kennis gemaakt met de TarQa. Grote clubs als Southampton en Arsenal waren ook geïnteresseerd en al snel volgden er tripjes naar Engeland.

SPEQ starter onderneming van het jaar

Het succes in Europa ging niet onopgemerkt voorbij. In 2016 werd SPEQ Innovations verkozen tot starter onderneming in de Gemeente Hardenberg/Ommen.
De jaren hierna volgden er vele grote clubs en amateurverenigingen. Je zult niet veel stadions meer zien in het Europese topvoetbal waar geen TarQa ballenpomp hangt. Ook nationale bonden als de Nevobo gingen over op de TarQa automatische ballenpomp, want de pomp is natuurlijk geschikt voor meerdere balsporten.

In 2018 werd er een extra product in het assortiment genomen met het SPEQ Voetbaldoel. Ook zo’n product wat nieuw op de markt is en uniek is. Een voetbaldoel, vangnet en reboundtrainer ineen.

In 2024 levert SPEQ Innovations de ballenpomp al in 13 landen en zijn er al ruim 1700 clubs overgegaan op de pomp. De pomp wordt nog steeds gemaakt in Hardenberg, bij de Masévon Group.